Close up of hand holding green tree concept

Zaradi sodobnega načina življenja in zastrupljenosti okolja ima mnogo ljudi težave z zdravjem jeter, enega glavnih organov našega telesa. Ker bolezni jeter praviloma ne povzročajo takojšnjih bolečin, ampak do simptomov pride postopoma, te bolezni marsikdaj ostanejo neopazne ali neprepoznane.

Ko so težave očitne, človek običajno poišče pomoč zdravnika ali zdravilca. Hkrati se pojavi motivacija, da bi spodbudili samoočiščevalne mehanizme v jetrih in z naravnimi pristopi dosegli izboljšanje zdravja. Toda kako?

Ali lahko verjamemo popularnim protokolom, s katerimi naj bi jetra z zaužitjem določenih snovi očistili v nekaj dneh ali tednih? Kaj o zdravju jeter priporočajo celostni pristopi? Kaj pomeni okrepitev jeter na energijski ravni, s spremembo življenjskih vzorcev, in kaj podpora s hrano?

Še pred nekaj desetletji je veljalo, da uničujoče poškodbe jeter nastajajo zaradi nenamernega zaužitja strupenih snovi (npr. strupenih gob, kemikalij) in dolgotrajnega rednega uživanja večjih količin alkohola. Je danes še vedno tako? Od kod zamaščena in povečana jetra, nealkoholna jetrna bolezen ter razpadanje jeter pri ljudeh, ki v življenju niso uživali alkohola? Od kod takšne težave pri ljudeh pri tridesetih ali štiridesetih letih življenja? Katere snovi, povezane s sodobnim načinom življenja in sodobno prehrano, so to povzročile? Kaj najbolj uničujoče vpliva na jetra?

Jetra imajo lastne mehanizme zdravljenja in čiščenja, tvorijo lastne antioksidante in lastne protivnetne snovi. Toda zaradi vplivov, ki nas obdajajo, ti mehanizmi čedalje pogosteje odpovedo. Z določeno hrano, zelišči, začimbami in njihovimi kombinaciji jih lahko spet spodbudimo in okrepimo.

Osnovne informacije o tem lahko pridobite v e-poročilu JETRA: KAKO JIH KREPITI S PREHRANO.

Poročilo obsega 18 strani, vsebuje 28 referenc na članke, raziskave in spletne strani, ki omogočajo nadaljnje informiranje ali raziskovanje. Cena poročila je 10€. Prejmete ga kot pdf datoteko po e-pošti. Naročite ga lahko na e-naslov info@medinmleko.si .

 

Podatki za naročila in plačilo – po predračunu ali neposredno na transakcijski račun:

Prejemnik: Zavod Hrast, Vreskovo 25A, 1420 Trbovlje

TRR: SI56 6100 0001 3029 969

Delavska hranilnica d. d., Ljubljana (BIC koda: HDELSI22)

Namen: E-poročilo JETRA

Znesek nakazila: 10€

Naročnik na info@medinmleko.si sporoči e-naslov, kamor želi prejeti vplačano gradivo.

 

E-poročilo ima izobraževalni namen in ni nadomestilo za zdravniški nasvet ali medicinsko zdravljenje, kadar bi bilo le-to potrebno. Avtorica je raziskovalka prehrane na področju prehranske antropologije. Ne ukvarja se z razlago zdravniških izvidov ali zdravljenjem bolezni. Možni so kratki informativni prehranski posveti oz. usmeritev v dodatno razlago in literaturo po e-pošti. Več o tem na podstrani Svetovanje.