CIKLUSI PREHRANSKIH DELAVNIC

Se želite naučiti, katera hrana podpira razvoj, zdravje in odpornost? Vas zanima, kaj jesti, ko zbolite, in kako načrtovati prehransko podporo za zdravljenje bolezni ter trdnejši imunski sistem? Tehtate težave ali koristi živalskega mleka? Vas skrbijo alergije in intolerance? Bi radi vedeli, kako odnosi za mizo gradijo ali rušijo zdravje? Obiščite ciklus petih zaporednih delavnic. Pridobili boste temeljna znanja, uporabna v praksi. Delavnice omogočajo osredotočeno učenje in postavljanje individualnih vprašanj. Vsebina se računalniško projicira, udeleženci prejmejo učne liste in gradivo. Zaradi načina dela delavnice potekajo brez prisotnosti otrok.

Kje: Trbovlje, v središču Slovenije (25 min od AC izvoza Trojane ali Šempeter), sodobno opremljeni prostori, brezplačno parkiranje

Kdaj: popoldansko-večerni termini od 17. do 20. ure / naslednji ciklus: vsi petki v MARCU 2018

Teme: uvodne ali nadaljevalne (ciklus povezanih delavnic, kjer se znanje nadgrajuje)

Cene: (izvedba za najmanj 6 udeležencev)

Ciklus 5 delavnic (5*3h)  ……………………… 160€ na osebo (32€/delavnico) oz. 175€ skupaj s KNJIGO* (35€/delavnico)

Ciklus 4 delavnic (4*3h)  ..………………..…. 140€ na osebo (35€/delavnico) oz. 155€ skupaj s KNJIGO* (39€/delavnico)

Samostojna delavnica (3-4h)  ……………… 50€  na osebo (+demonstracija priprave napitka) oz. 65€ skupaj s KNJIGO*

Obvezna prijava: info@medinmleko.si/ za termine MAREC 2018 je zadnji dan prijave 16. FEBRUAR 2018

*Pred skorajšnjim izidom je KNJIGA Hrana za zdravje družine: Kaj jesti za krepitev zdravja, razvoja in odpornosti. Vsebina zaokroži in podrobneje obrazloži vsebino uvodnega ciklusa petih delavnic. Izid je predviden v februarju.

 

TEME CIKLUSA UVODNIH DELAVNIC

Kdaj: MAREC 2018 od 17. do 20. ure

RAZVOJNA HRANA (petek, 2. marec 2018, ob 17h)otrok-stiska-maslo

  • Kako s hrano podpreti rast in razvoj otrok ter zdravje odraslih
  • Katera hrana spodbuja zdravje možganov, kosti, zob
  • Zakaj so se stara ljudstva hranila drugače kot sodobni ljudje
  • Miti o kašah in kosmičih, korenju in vitaminu A, mleku in kalciju …

 

 KAJ JESTI, KO ZBOLIMO: PROTIVNETNA HRANA (petek, 9. marec 2018, ob 17h)papajin puding4

  • Obudimo pozabljena znanja za samopomoč pri boleznih   
  • Kako hrana podpira imunski sistem in krajša čas zdravljenja
  • Kdaj s hrano povzročamo ali poslabšujemo vnetne bolezni
  • Kako se s protivnetno hrano in napitki podpremo, če zbolimo

 

KAKO DVIGNITI ODPORNOST (petek, 16. marec 2018, ob 17h)sladkor-kateri-je-pravi

  • Zakaj hrana včasih ruši in včasih dviga odpornost
  • Katere maščobe uporabljati, kateri sladkor izbrati …
  • Težave z vitaminom D, rešitve in nujnost prehranskih dopolnil
  • Kako prepoznati najpogostejše napake v prehrani

 

ALERGIJE IN TEŽAVE Z UŽIVANJEM MLEKA (petek, 23. marec, ob 17h)skuta1

  • Zakaj nastajajo intolerance in alergije na kravje mleko
  • Je živalsko mleko sploh zdrava hrana, ali ga ob bolezni umikamo
  • Zakaj nekaterim ljudem mleko zdravi črevesje, drugim pa ga poškoduje
  • Kako je z rastlinskim mlekom, kdaj ga je smiselno uporabljati

 

KAKO ODNOS DO HRANE VPLIVA NA ZDRAVJE (petek, 30. marec, ob 17h)Cute kid girl eating sweet donuts

  • Kako vplivamo na svoje prehranske navade ali navade svojih otrok
  • Od kod želja po sladkem in ali jo je mogoče ukrotiti
  • Zakaj otroci ali odrasli odklanjajo zelenjavo ali drugo hrano
  • Kako komunicirati v družini, da bi vzpostavili dobre prehranske navade

 

TEME CIKLUSA NADALJEVALNIH DELAVNIC

Kdaj: Termini trenutno niso določeni

ZDRAVILNI IN TOKSIČNI UČINKI RASTLINSKE HRANEYellow, green and red fruit and vegetable juices in tumbler glas

  • Kako delujejo sveži sadno-zelenjavni sokovi in smutiji
  • Kako prečiščuje in zdravi presna hrana in za koga je primerna
  • O vegetarijanstvu, rodovnih posestvih, prehrani templjev
  • Soja, njena priprava in vplivi na zdravje

 

ŽIVALSKA HRANA MED RAKOTVORNOSTJO IN OBNOVO TELESAprsut-domaci2

  • Mesojeda ljudstva – načini in posledice življenja brez rastlin
  • Antropološki eksperimenti z mesno hrano in rakotvornost mesa
  • Kako, zakaj in ali sploh lahko hrana živalskega izvora kaj zdravi
  • Nevrološke motnje, možganski minerali in diete za regeneracijo

 

ŽITA, MINERALI IN PRAVILNE TEHNIKE PRIPRAVEmlin

  • Žita kot temelj človeške prehrane ter učinki na zdravje ljudi
  • Zakaj so se razvile stare, skoraj pozabljene tehnike priprave žit
  • Uživanje glutena in celiakija – vzroki, varovanje črevesja
  • Kruh z dražmi in drugi načini priprave (brez)glutenskih žit

 

SANACIJA ČREVESJAsirotka-in-sir

  • Prepustno črevesje oz. zakaj imajo mnogi ljudje težave črevesno floro
  • Kako so kolike dojenčkov povezane s sodobno prehrano in drugimi vplivi
  • Ali zdravi oz. bolni ljudje potrebujejo prehranske dodatke?
  • Prehranski protokoli za sanacijo črevesja in imunskega sistema

 

KARIES, RAHITIS IN VITAMIN Dshutterstock_115649197

  • Od kod kronično pomanjkanje vitamina D v populaciji – dejavniki tveganja
  • Je s soncem ali s hrano mogoče dosegati dober status vitamina D?
  • Eksperimenti o rahitisu iz 20. in 30. let minulega stoletja – kaj nas učijo
  • Kaj nam karies sporoča o splošnem zdravju posameznika in zakaj nastane

 

HOLESTEROL V HRANI IN PREHRANSKE BOLEZNI

  • Vloga holesterola v celicah, organih in imunskem sistemu
  • Kako vemo, katera maščoba je “zdrava”, katera “nevarna”
  • Vpliv hrane, bogate s holesterolom, na populacije po svetu
  • Od kod razhajanja med nutricionistiko, medicino in antropologijo

 

Več informacij na info@medinmleko.si

Plačilo se poravna ob dogovorjenem roku pred izvedbo.

Podatki za nakazilo: Zavod Hrast, Vreskovo 25A, 1420 Trbovlje

IBAN: SI56 6100 0001 3029 969, odprt pri Delavski hranilnici, d. d., Ljubljana

 

DELAVNICE ZA PODJETJA

Podjetja in organizacije lahko naročijo prehranske delavnice za skupine zaposlenih (5-20 oseb). Delavnica poteka v prostorih naročnika, izvaja se s pomočjo projektorja in razprave. Udeleženci prejmejo izročke oz. gradivo.

Priporočene teme:

1 –  Najpogostejše napake sodobnega prehranjevanja / 2 – Maščobe, holesterol in sodobne prehranske bolezni / 3 – Stres in prehrana za zdravje ter odpornost / 4 – Čistilne diete in uravnavanje telesne teže

*Po dogovoru je možna izvedba še drugih tem po želji naročnika.

Cena po dogovoru: info@medinmleko.si

Za večje skupine glejte stran Predavanja.