Maline izrezPO TELEFONU

Z osebnim svetovanjem se ukvarjam kot svetovalka za dojenje pri mednarodni organizaciji za dojenje La Leche League International (LLLI). Nudim brezplačno podporo in pomoč pri dojenju, negi, spanju, zgodnjem hranjenju in navezovanju dojenčka in malčka. Svetovalke za dojenje smo (glede na svoje zmožnosti) dosegljive prek telefonskih številk, objavljenih na www.dojenje.net. Zavezujejo nas kodeks matične organizacije in pravila društva LLL Slovenija. Smo dobrodelna, neprofitna, nepolitična, nereligiozna in nekomercialna organizacija. Družin ne obiskujemo na domu (za te potrebe poiščite profesionalno svetovalko z nazivom IBCLC). Plačila ne sprejemamo, spodbujamo pa donacije društvu in se zanje zahvaljujemo.

 

NA PREDAVANJIH IN DELAVNICAH

Na predavanjih in delavnicah, ki jih vodim, posredujem neodvisne prehranske informacije iz strokovnih in akademskih virov, na prvem mestu s področja antropologije prehrane in prehranjevanja. Ne glede na to, ali gre za brezplačne ali plačljive dogodke, ne morem osebno svetovati udeležencem. Prav mogoče je, da boste na zastavljena vprašanja po predavanju dobili bolj ali manj koristne odgovore, vendar se k temu ne zavezujem. Na delavnicah je razprav več, skozi osebna vprašanja poteka medsebojno učenje, a je čas omejen in razporejen na vse prisotne.

 

PO E-POŠTI

Posredovanje informacij in posvetovanje glede osebne prehranske situacije ali prehranskega statusa otroka izvajam prek elektronske pošte, v omejenem obsegu in pod pogoji, navedenimi v nadaljevanju. Informacije so plačljive.

Kaj lahko pričakujete

  • Na vaš opis situacije podam prehranski komentar, ki ga oblikujem na podlagi omejenega nabora podatkov. Odgovor je subjektiven, saj vaše podatke ocenim skozi svoje znanje in svoj pogled na svet.
  • Posredujem vire informacij, ki jih poznam iz izkušenj, strokovnega in akademskega raziskovanja (npr. knjižne naslove, študije, video predavanja, povezave, imena strokovnjakov). Veliko virov je v angleščini, zanje lahko zagotovim kratko interpretacijo, ne pa tudi prevoda.
  • Lahko vam posredujem neodvisno znanje in informacije za nadaljnje raziskovanje.
  • Prek posvetovanja pomagam odpirati najrazličnejše poti učenja o prehrani in vplivih hrane na zdravje.

Česa ne morete pričakovati

  • Ne morem vam svetovati zdravljenja otrok ali odraslih; nisem zdravnica ali zdravilka.
  • Ne komentiram medicinskih posegov, diagnoz, izvidov, laboratorijskih vrednosti.
  • Ne svetujem uporabe prehranskih dopolnil (osebno jih ne uporabljam) niti ne komentiram kakovosti posameznih blagovnih znamk živil, prehranskih dopolnil ali t. i. super-hrane.
  • Ne ukvarjam se z načrtovanjem jedilnikov ali prehranskih terapij.
  • Ne morem vam povedati, kaj morate ali česa ne smete storiti. Odgovornost za prehrano in zdravje (posebej za zdravljenje) je odločitev vsakega posameznika, pri otroku pa odločitev njegovih staršev ali skrbnikov.
  • Posvetovanja ne izvajam v osebnem stiku, po telefonu ali prek sporočil na socialnih omrežij.

Vse podane informacije so izobraževalne narave in ne nadomeščajo zdravniškega nasveta, kadar bi bil ta potreben.
Ob prvem stiku, prosim, da izpolnite obrazec.

Plačilni in drugi pogoji

Cenik:

Posamezen odgovor …………………… 15€  (odgovor v času do 7 dni))

Odgovor na nujna vprašanja …………. 30€ (odgovor v času 2448h)

Sklop 3 zaporednih odgovorov ……… 35€  (posvet v časovnem razponu do treh tednov)

Sklop 5 zaporednih odgovorov ……… 50€  (posvet v časovnem razponu do štirih tednov)

Posamezno plačilo se poravna najkasneje v dveh delovnih dneh od dne, ko po e-pošti prejmete odgovor in e-račun. Blok treh ali petih posvetovanj je plačljiv vnaprej, po predračunu.

Kako vzpostaviti stik in kako vprašati

Na info@medinmleko.si pošljite izpolnjen, podpisan in skeniran obrazec INFORMIRAN PRISTANEK IN NAROČILO INFORMACIJ O PREHRANI, s katerim soglašate s temi pogoji sodelovanja. V naslov e-poštnega sporočila z velikimi tiskanimi črkami vpišite: PROSIM ZA INFORMACIJE! Če je situacija nujna, dopišite besedo: NUJNO. V telo besedila strnjeno opišite svojo situacijo ali dilemo in postavite vprašanje.

Na nujna vprašanja odgovorim v 24–48 urah, na druga pa v času do 7 dni. Za ta čas se zavezujete poravnati plačilo po ceniku. Če je odgovor izjemoma pripravljen kasneje, prejmete sporočilo, ali ga še potrebujete. Če nimam ustreznih informacij, vas bom o tem brezplačno obvestila (predvidoma v 48 urah).

Pridružujem si pravico do pisne prekinitve komunikacije iz osebnih razlogov. Ne odgovarjam na žaljiva, agresivna in drugače etično sporna vprašanja. Vračilo denarja je mogoče le v primeru, če do prekinitve komunikacije (iz kateregakoli razloga) pride pred porabo že vplačanega zneska. Tedaj se neporabljeni del zneska vrne v dveh delovnih dneh.